RUHSAT PROJESİ
Öncelikle ruhsat projesi, inşa edilecek yapının uygulama sürecinden önce, dış görüntüsünü, iç dizaynını, kitlelerin birbiriyle oranını, planlarını ve benzeri gibi tüm planların yer aldığı projedir. Ruhsat projelerin yapıların mimarları tarafından hazırlanır ve belediyeye sunulur. Proje aşamasına geçilmeden önce mimar tarafından arazi ve yerleşim durumu, imar planı incelenir.
RUHSAT PROJESİ NEDEN GEREKLİDİR ?
Yapı inşaatına başlamadan önce uygulanması gereken projelendirme aşaması vardır. Projelendirme Aşaması Atlanmamalıdır. Ruhsat projesi ortaya konmadan, ruhsat veya oturum izni alınamaz. Ve inşaa edilecek yapıya tapu alınamaz. Bu zorunlulukları geçecek olursak eğer, ruhsat projesi çizdirmenin hem yapı sahibine hem de uygulayıcı firmaya büyük avantajları vardır.
Proje üzerinden yapılan bir yapı da bölgedeki arazı şartlarından tutun, iç dizaynına kadar her şey en ufak ayrıntısına kadar düşünülerek tasarlanır. Projesiz yapılan yapılar, aslında hepimizin bildiği gecekondu adı verilen yapılara eş değerdir.
Mimarlar odasına kayıtlı ve vergi mükellefi olan tüm mimarlar, belediye ruhsat projesi çizebilirler. İmza yetkisine sahiptirler.
PROJESİZ YAPILAR’DA KARŞILAŞILAN SORUNLAR
Projesiz Ortaya Koyulan Yapıların Sorunlarını Sıralayacak Olursak Eğer